EmekGüncel

İzmir’deki kafe-bar işletmecileri: Hınca hınç kongreler yapılırken biz niye kapalıyız?

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan'ın katılımıyla yapılan, hınca hınç insan kalabalığıyla dolu AKP Rize İl Kongresi'nin ardından, aylardır kapalı olan İzmir'deki kafe ve bar işletmecileri protesto eylemi yaptı.

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın katılımıyla yapılan, hınca hınç insan kalabalığıyla dolu AKP Rize İl Kongresi’nin ardından, aylardır kapalı olan İzmir’deki kafe ve bar işletmecileri protesto eylemi yaptı. Bornova Küçükpark’ta alkışlı eylem yaparak mekanlarının bir an önce açılmasını isteyen işletmeciler, “Mekancı uyuma, emeğine sahip çık”, “Ses ver, nefes al” sloganları attı. İşletmeciler, “günah keçisi” ilan edildiklerini belirtirken, yasakların pandemiyle alakası olmadığını, sektörün bitirilmek istendiğini savundu.

İzmir’de pandemi nedeniyle iş yerleri aylardır kapalı olan esnaf sokağa döküldü. Özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeri konumundaki Bornova Küçükpark’ta yer alan çok sayıda kafe ve bar işletmecisi önceki akşam bir araya gelip, mekanlarının aylardır kapalı olmasını protesto etti. Alkışlarla tepkilerini dile getiren işletmeciler, “Ses ver, nefes al” ve “Mekancı uyuma, ekmeğine sahip çık” sloganları attı. Hükümete seslenen işletmeciler, artık dayanacak güçleri kalmadığını, bir an önce dükkanların açılması kararının verilmesini istedi.

Personel açıkta kaldı, bir kuruş yardım yok!

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Bornova Küçükpark işletmecileri, pandeminin “günah keçisi” ilan edildiklerini dile getirdiler.

Haklarını aramak için Bornova eğlence sektörü işletmecileri olarak İzmir Yeme İçme ve Eğlence Platformu’nu kurduklarını belirten, 12 yıllık işletmeci Mehmet Oğuz, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 500 esnafımız var. Çalışanlarıyla birlikte 6 bin civarındayız. Yaklaşık 8-9 aydır kapalıyız. Kiramız, elektriğimiz, suyumuz, vergilerimiz, stopajımız her şey işliyor. Bazı arkadaşlarımız dükkanı kapatmak zorunda kaldı. Mülk sahiplerinden dolayı tahliye kararları geliyor. Elektrik ödenmeyince haciz başlıyor. Faturayı ödeyemeyince suyu kapatıyorlar. Bu gibi olumsuzluklar var. Her sene bir kere yatırdığımız Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu ödemesi var. Alkol satışına izin verilmesi için bunu yatırmamız gerekiyor. Mart ayı sonuna kadar ödenmesi lazım. Bu harç 2 ile 5 bin arasında değişiyor. Kapalı olmamıza rağmen bu ödeme isteniyor. Personel açıkta kaldı. Bir kuruş yardım yok. Toplu taşıma ve pazaryerleri dolu, spor salonları ile AVM’ler açık. Ama biz kapalıyız! Bu bize yapılan tamamen haksızlık ve çok mantıksız.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu