Emek

Yargıtay’dan emsal nitelikte karar; patrona “cimri, pinti” demek işten atılma sebebi!

Çalıştığı iş yerinde patrona atfen “cimri, pinti” kelimelerini kullanan işçi, hiçbir hakkı ödenmeden işten atıldı. Süreci mahkemeye taşıyan işçi için mahkeme “tazminatı ödenmeli” kararı verirken, Yargıtay emsal nitelikte karar vererek, kararı bozdu.

H. Merkezi: Çalıştığı iş yerinde arkadaşlarıyla sohbet eden bir işçi, patronuna atfen “cimri”, “pinti” benzetmesi yapan işçi, işinden tazminatsız bir şekilde kovuldu.

BirGün’de yer alan habere göre; Çalıştığı iş yerinde arkadaşlarıyla sohbet eden bir işçi, patronuna atfen “cimri, pinti” benzetmesi yapan işçi, işinden tazminatsız bir şekilde kovuldu. Süreci mahkemeye taşıyan işçi için mahkeme, “tazminatı ödenmeli” kararı verirken, Yargıtay ise kararı bozdu.

Yargıtay’ın emsal nitelikteki kararı, patronu için “cimri, pinti” diyen işçiyi tazminat ödemeden işten atabilecek.

Mahkeme beraat dedi, Yargıtay kararı bozdu

Çalıştığı iş yerinden, iş sözleşmesinin patron tarafından haksız olarak feshedildiğini belirten işçi, 2. İş Mahkemesi’ne müracaat ederek, kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma, hafta tatili, yıllık izin ve genel tatil ücreti alacaklarını talep etti. Mahkemede savunma yapan davalı patron ise; işçinin, iş yerinde kullanımı yasak olmasına rağmen gizli oturumlar açarak yazdığı e-maillerde, patron hakkında da “Cimri, pinti, yumuşak” gibi kelimeler kullandığını ve küfür ettiğini öne sürdü. Mahkeme, işçinin yazışmalarda kullandığı küfürlü ifadelerle ilgili yapılan ceza yargılaması sonucunda beraat ettiğine dikkat çekip, patrona tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay’dan emsal nitelikte karar

Kararı patronun temyiz ettiği belirtilirken, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda, “Davacı tarafından davalı şirketin sahibine ‘cimri, pinti’ gibi hakaret içeren e-mail kayıtları nedeniyle davacının iş akdinin işverence feshinin haklı olduğu anlaşılmaktadır. Davacı hakkında görülen ceza yargılanmasında verilen beraat kararının hukuk hâkimini bağlamayacağı gözetilmeden, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine kabulü hatalıdır. Temyiz olunan kararın oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu